Mittal Steel, cel mai mare producator de otel din lume, vrea sa cumpere Arcelor, numarul doi mondial si principalul concurent, pentru 18,6 miliarde de euro
Mittal Steel, cel mai mare producator mondial de otel, a oferit 18,6 miliarde de euro pentru preluarea Arcelor, al doilea jucator pe piata de profil, confirmind astfel informatiile vehiculate anterior de o sursa apropiata situatiei, transmite Reuters. Mittal si-ar elimina, astfel, principalul concurent de pe piata mondiala a otelului.

Mittal Steel a avansat un pret pe actiune de 28,21 euro, valoare cu 27% peste cotatia bursiera afisata la inchiderea sedintei de joi. Actionarii Arcelor vor primi patru titluri Mittal Steel si 35,25 euro pentru fiecare cinci actiuni Arcelor.

De asemenea, Mittal Steel a informat ca suma maxima ce va fi platita in numerar se va ridica la 4,7 miliarde de euro.

Credem ca oferta este atractiva si va fi structurata astfel incit actionarii Arcelor sa aiba oportunitatea sa participe la cresterea potentiala a noii structuri si, in acelasi timp, sa primeasca si o suma generoasa, a declarat Lakshmi N. Mittal, presedinte si director executiv al Mittal Steel. Structura rezultata in urma tranzactiei ar avea o capitalizare de piata de 40 de miliarde de dolari si o productie anuala de 100 de milioane de tone de otel.

Mittal a mai anuntat ca a incheiat un acord cu ThyssenKrupp privind vinzarea tuturor actiunilor Dofasco pe care Arcelor le-a achizitionat.

In cursul acestei saptamini, Arcelor a preluat compania canadiana din industria siderurgica Dofasco pentru 5,6 miliarde de dolari canadieni (4,9 miliarde de dolari americani).

Anuntul privind o posibila fuziune intre cele doua companii a determinat cresterea accelerata a cotatiilor actiunilor grupurilor industriale din domeniu, acestea aflindu-se pe o panta ascendenta inca de la aparitia zvonurilor privind tranzactia.

Mittal Steel Company detine in Romania Mittal Steel Galati (fosta Sidex), combinatele Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Hunedoara, Mittal Steel Roman si operatorul portuar Romportnet din Galati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri