Tarile Uniunii Europene (UE) care nu sunt membre ale zonei euro ar putea ajuta la rezolvarea crizei din Grecia prin redirectionarea unor fonduri pe care le primesc de la UE catre statul elen, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei, stat care detine presedintia rotativa a Uniunii.
Potrivit unui plan care va fi discutat saptamana aceasta la un summit al liderilor europeni la Bruxelles, tarile care nu au trecut inca la euro vor redirectiona "un anumit procentaj" din fondurile pe care le primesc de la UE catre Grecia, fara a face, insa plati directe in cadrul efortului financiar de sprijinire a statului elen, a spus Orban intr-un interviu acordat postului de televiziune ungar TV2, transmite Mediafax.

"Spre exemplu, vor fi alocati mai putini bani Ungariei, pentru ca aceste fonduri sa ajunga la Grecia. Va avea loc, probbail, o dezbatere importanta pe acest subiect in urmatoarele saptamani si luni", a afirmat el.

Statele din zona euro pregatesc un al doilea pachet de imprumuturi pentru Grecia, dupa cel de 110 miliarde de euro, in colaborare cu Fondul Monetar International, anuntat anul trecut, pentru a salva Grecia de la colaps financiar.

Ministrii Finantelor din zona euro au amanat, insa, luni decizia finala privind urmatoarea transa, de 12 miliarde euro, din imprumutul de urgenta pentru Grecia, pentru a impune guvernului de la Atena sa adopte de urgenta un pachet de noi masuri de austeritate.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri