Avocatul insarcinat cu recuperarea banilor pentru victimele lui Bernard Madoff cere daune de 19 miliarde de dolari de la banca JPMorgan Chase & Co, de trei ori mai mult decat estima anterior ca trebuie sa recupereze de la principalul furnizor de servicii financiare al escrocului, transmite Reuters.
Irving Picard a adus noi acuzatii impotriva JPMorgan, la trei zile dupa ce a doua mare banca americana dupa active a cazut la intelegere cu Securities and Exchange Commission, comisia de valori mobiliare din SUA, acceptand sa plateasca autoritatilor 153,6 milioane de dolari pentru a aplana acuzatii de frauda, scrie Mediafax.

Picard sustine ca JPMorgan a fost complice la schema Ponzi derulata de Madoff si a ignorat "steguletele rosii" care l-ar fi incriminat pe capitalist. In plangerea initiala depusa impotriva JPMorgan, avocatul cerea daune de 6,4 miliarde de dolari.

"JPMorgan Chase a ales sa incurajeze frauda lui Madoff, nu doar prin diversele metode prin care a participat la activitatile sale, ci si prin ajutorul oferit acestuia pentru acoperirea furtului cu numele unei institutii financiare recunoscute la nivel global", se spune in noua reclamatie.

Reprezentantii JPMorgan au reiterat ca procesul intentat de Picard impotriva bancii nu are fundamente si distorsioneaza realitatea si legea.

Avocatul imputernicit a initiat circa 1.050 de procese, cerand daune in valoare totala de 100 miliarde de dolari pentru fostii investitori ai fondului Bernard L. Madoff Investment Securities LLC.

Madoff a fost judecat in 2009 in Statele Unite pentu cea mai mare schema Ponzi din istorie, justitia condamnandu-l la 150 de ani de inchisoare dupa fraudarea a mii de investitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri