Guvernul german incearca sa ajunga la un consens cu bancile si companiile de asigurari in privinta rostogolirii datoriilor Greciei, ministerul Finantelor respingand solicitarile creditorilor privati pentru stimulente ca sa participe la bailout-ul statului elen, transmite Bloomberg.
Bancile si companiile de asigurari, in frunte cu Deutsche Bank si Allianz, au dat de inteles ca sunt dispuse sa rostogoleasca datoriile Greciei ajunse la scadenta daca guvernele vor oferi stimulente, precum garantarea riscurilor, au declarat pentru Bloomberg cinci surse apropiate discutiilor.

O sursa oficiala germana sustine insa ca ministerul Finantelor vede astfel de garantii drept imposibile, deoarece scopul participarii investitorilor privati la bailout este tocmai reducerea poverii suportate de bugetele de stat, scrie Mediafax.

Ciocnirea dintre guvern si banci subliniaza dificultatile tot mai mari cu care se confrunta cancelarul Angela Merkel in incercarea de a regasi un echilibru intre interesele contribuabililor si cele ale marilor grupuri financiare.

Liderii europeni trebuie sa decida pana pe 3 iulie detaliile noului acord cu Grecia, insa acest termen limita ar putea deveni irelevant daca premierul elen George Papandreou nu va reusi sa treaca prin parlament masurile dure de austeritate si legislatia de accelerare a privatizarilor, chestiuni cerute de institutiile financiare internationale in schimbul unui nou bailout.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri