SUA si Rusia sprijina oficial candidatura ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, la conducerea Fondului Monetar International (FMI), transmite agentia Reuters, preluata de Mediafax.
Sprijinul Statelor Unite asigura practic victoria lui Lagarde in fata guvernatorului bancii centrale a Mexicului, Agustin Carstens, despre care secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a afirmat anterior ca are "o candidatura puternica si credibila".

Geithner a declarat marti ca "talentul exceptional si experienta vasta a lui Lagarde" vor asigura o "conducere exceptionala a FMI, in perioada critica prin care trece economia mondiala".

Rusia va vota pentru candidatura lui Christine Lagarde la functia de director general al FMI, a declarat, marti, ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin.

Cele doua anunturi au avut loc in aceeasi zi in care Consiliul Executiv al FMI se reuneste pentru a incerca sa ajunga la un consens privind desemnarea noului director, fara sa aiba insa loc un vot oficial.

Consiliul Executiv al FMI are 24 de membri care reprezinta cele 187 de tari membre ale Fondului. Postul de director general este vacant de la mijlocul lunii mai, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn, arestat la New York pentru acuzatii de viol, respinse de fostul oficial.

Consiliul a anuntat, la inceputul procesului de selectie a unui nou director general, ca vrea sa desemneze un succesor inainte de 30 iunie.

Saptamana trecuta, dupa intervievarea celor doi candidati, forul a stabilit ca va discuta decizia in sedinta din 28 iunie.

Board-ul FMI vrea sa ajunga la un consens intre cei 24 de membri, pentru a evita un vot oficial care sa deseneze o majoritate si o opozitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri