Aprobarea de catre Parlamentul de la Atena a planului de austeritate fereste Grecia de faliment si creeaza conditiile pentru obtinerea celui de-al doilea program de finantare, au declarat seful Comisiei Europene si cel al Consiliului European, transmite Reuters.
"Grecia a facut un pas important pe drumul consolidarii fiscale si al reformelor structurale necesare sustinerii dezvoltarii", se arata intr-o declaratie comuna a presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, si a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Cei doi au aratat ca daca legile necesare aplicarii reformelor vor fi aprobate joi in legislativul elen, asa cum este asteptat, faptul va permite furnizarea urmatoarei transe de finantare, de 12 miliarde de euro, din asistenta financiara de 110 miliarde de euro aprobata anul trecut, anunta Mediafax.

De asemenea, acordul Parlamentului va permite aprobarea rapida a celui de-al doilea pachet de asistenta financiara.

Programul de austeritate a fost sustinut in legislativul elen de 155 de parlamentari, din totalul de 300, in timp ce 138 au votat "impotriva". Planul propus de autoritati vizeaza reduceri de cheltuieli, majorari de taxe si infiintarea unei autoritati de privatizare.

Joi va fi votata o a doua lege, care face posibile masuri bugetare individuale si privatizarea unor active ale statului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri