Grupul german de asigurari Allianz va contribui cu 300 milioane euro la noul pachet de bailout al Greciei, a declarat pentru Der Spiegel directorul general al companiei, Michael Diekmann, transmite Reuters.
"Vorbim despre un angajament financiar al grupului Allianz in valoare de circa 300 milioane de euro, pana in 2014", a aratat el intr-un interviu acordat revistei germane, informeaza Mediafax.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaeuble, a declarat ca institutiile financiare din Germania vor contribui cu 3,2 miliarde euro, acestea acceptand sa rostogoleasca cel putin obligatiunile statului elen care vor ajunge la maturitate pana in 2014.

Ministrii finantelor din zona euro au aprobat urmatoarea transa, de 12 miliarde euro, din pachetul de finantare externa de 110 miliarde euro contractat anul trecut de Grecia de la institutiile financiare internationale.

Oficialii europeni au aratat ca detaliile noului pachet de bailout, probabil cu o valoare similara celui de anul trecut, vor fi finalizate pana la mijlocul lunii septembrie.

Saptamana trecuta, surse apropiate situatiei au declarat ca Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, va contribui cu mai putin de un miliard de euro la pachetul de sprijin pentru Grecia, in timp ce al doilea jucator de pe aceasta piata, Commerzbank, va avea o contributie de "mult sub un miliard de euro".

Diekmann a mai declarat pentu Der Spiegel ca Allianz a propus un proiect de protejare a contribuabililor de "povara datoriilor mari ale Greciei".

"O parte din banii alocati pentru Mecanismul European de Stabilitate ar trebui cheltuiti pe crearea unui emitent de obligatiuni. Acesta ar putea asigura obligatiuni in proportie de, sa zicem, 90%. Astfel, investitorii vor sti clar ca pierderea maxima posibila ar fi de 10%", a aratat el.

Totodata, o astfel de schema ar putea permite statelor cu probleme sa revina pe pietele financiare la dobanzi rezonabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri