Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a cerut liderilor Congresului un acord pentru reducerea cat mai ampla a deficitului bugetar, punand intrebarea retorica "daca nu acum, atunci cand?", transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Obama a declarat intr-o conferinta de presa ca se va intalni in fiecare zi cu congressmenii, astfel incat sa fie incheiat un acord pana la 2 august, termenul limita necesar pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata a guvernului federal.

Un esec al negocierilor ar putea readuce Statele Unite in recesiune, ar provoca un soc pe pietele financiare si ar pune in pericol statutul dolarului de principala moneda folosita la constituirea rezervelor valutare, la nivel mondial.

Obama este prins intr-o disputa politica cu presedintele Camerei Reprezentantilor, liderul republican John Boehner, in legatura cu propunerea administratiei de reducere a deficitului bugetar cu 4.000 de miliarde de dolari, in decurs de zece ani.

Planul ar majora taxele, spre nemultumirea republicanilor, si ar reforma programe considerate sacre, precum cele de asistenta medicala Medicare si Medicaid. In plus, programul prevede reducerea cheltuielilor guvernamentale, ceea ce ii ingrijoreaza pe democrati.

Obama a aratat ca mesajul sau catre ambele parti a fost "daca nu acum, atunci cand?".

Nu este clar daca Obama va reusi sa ii convinga pe republicani sa accepte propunerea, criticata de Boehner la sfarsitul saptamanii trecute.

In aceste conditii, este posibil ca cele doua parti sa negocieze un acord de anvergura mai mica, de 2.000 de miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri