Fitch Ratings a imbunatatit ratingul individual al ING Bank, de la nivelul "C" la "B/C", ca urmare a reducerii profilului de risc al institutiei financiare, si a confirmat celelalte calificative, informeaza Mediafax.
Agentia a mentinut ratingul pentru datoriile pe termen lung ale ING Bank la nivelul "A+", cu perspectiva stabila, iar cel pentru datoriile pe termen scurt la "F1+", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Ratingul de sprijin a fost confirmat la nivelul "1", iar plafonul de sprijin la "A+".

Ratingurile ING Group nu sunt afectate de masura.

Imbunatatirea ratingului individual al ING Bank reflecta reducerea profilului de risc al bancii, ca urmare a scaderii datoriilor, prin vanzarea unor active nestrategice si limitarea activitatilor riscante, care nu fac parte din operatiunile de baza.

In plus, banca a generat suficient capital care sa ii permita sa ramburseze o parte din instrumentele financiare hibride primite din partea statului olandez prin intermediul ING Group, fara sa ii fie afectat raportul intre capital si activele ponderate in functie de risc.

Fitch anticipeaza ca banca va obtine un profit suficient in al doilea semestru pentru a-si reface acest raport la circa 8,5%.

ING a anuntat totodata in iunie un acord cu Capital One Financial Corporation privind vanzarea operatiunilor din Statele Unite, US Direct USA.

ING Bank face parte din ING Group, prezent in Romania, holding care detine si ING Verzekeringen, care desfasoara cea mai mare parte a activitatilor de asigurari ale grupului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri