Grupul financiar Erste, cu sediul in Austria, a acordat, pe o perioada de 10 ani, un credit de investitii in valoare de 32 de milioane de euro catre compania Celox pentru achizitia spitalului Medicover din capitala Poloniei.
"Finantarea de 32 milioane de euro a achizitiei spitalului Medicover, complet echipat, operational si modern, reprezinta prima finantare a unui spital privat din Europa Centrala si de Est (ECE) de aceasta marime acordata de Erste Group, dar si o premiera pentru activitatea bancii in Polonia”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis de banca.

Creditul acordat este prima finantare a Erste pentru un spital din ECE si una dintre cele mai mari investitii intr-o unitate medicala privata din regiune. Spitalul are o capacitate de 180 de paturi, cinci sali de operatie complet echipate si un hotel privat de sase camere pentru membrii familiilor sau pentru tratamente private.

Medicover este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din regiunea ECE, prezent si pe piata romaneasca. Astfel, grupul suedez are 6.000 de companii-cliente si un personal de 400.0000 in unitatile din Polonia, Germania de Est, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania si Ucraina.

In Romania, Medicover detine 4 centre medicale in Bucuresti si cate unul din Cluj-Napoca, Constanta, Focsani, Iasi, Timisoara si Brasov. La acestea se adauga si lantul de 13 de laboratoare de analize medicale Synevo. Suedezii au in plan deschiderea a doua spitale in Bucuresti. Primul, care va avea 50 de paturi, va fi inaugurat toamna aceasta, iar cel de-al doilea, de 150-200 de paturi, va avea loc dupa anul 2013.

Pentru anul acesta, grupul Medicover estimeaza pentru piata romaneasca o cifra de afaceri de 30-35 de milioane de euro, incluzand rezultatele Synevo, in crestere cu 22% fata de 2010.

La nivel regional, piata serviciilor medicale se va cifra, anul acesta, la 24 miliarde de euro, cresterea anuala medie fiind de 20%, potrivit companiei de cercetare PMR. Piata serviciilor medicale din Romania este estimata, anul acesta, la o valoare de peste 450 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri