Actionarii Alpha Bank, prezenta si in Romania, au aprobat vineri majorarea capitalului bancii elene cu pana la 2,85 miliarde euro printr-o oferta de drepturi de preemptiune si o emisiune de obligatiuni convertibile, transmite Mediafax.
Bancile elene, afectate de criza datoriilor de stat, cauta sa-si consolideze capitalul pentru a face fata recesiunii prelungite si cresterii creditelor neperformante.

Banca centrala de la Atena le-a transmis institutiilor de credit ca trebuie sa-si mentina rata de adecvare a capitalului de rang intai peste 10% anul viitor pentru a face fata creditelor neperformante in cel de-al treilea an consecutiv de recesiune.

Alpha Bank, a treia mare banca din Grecia, isi va majora capitalul cu pana la 2,5 miliarde euro in urmatoarele 12 luni pentru a-si consolida rezervele.

De asemenea, actionarii au autorizat conducerea bancii sa emita obligatiuni convertibile in actiuni in valoare de pana la 350 milioane euro in urmatorii trei ani.

In plus, actionarii au aprobat rascumpararea actiunilor cu drepturi preferentiale vandute de banca guvernului intr-o schema de crestere a lichiditatii, in valoare de 940 milioane euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri