Deciziile luate la reuniunea de urgenta pentru Grecia au impins zona euro mai aproape de a deveni o uniune fiscala, declara Jens Weidmann, sef al Bundesbank si membru in Consiuliul Guvernatorilor la Banca Centrala Europeana, potrivit Reuters.
"Pe ansamblu, deciziile ar putea contribui la reducerea tensiunilor acute de pe pietele financiare. Dar, odata cu transferul unor riscuri suplimentare importante catre statele care ofera ajutor si contribuabilii acestora, zona euro a facut un pas mare catre colectivizarea riscului. Aceasta situatie slabeste fundamentul pentru o uniune monetara bazata pe responsabilitate fiscala individuala. In viitor, va deveni mai greu sa se mentina stimulentele necesare pentru politici fiscale sigure", a spus el, informeaza Mediafax.

Liderii zonei euro au convenit un al doilea pachet de finantare de 109 miliarde de euro pentru Grecia si au oferit Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara, fondul pentru state cu probleme financiare, atributii de a cumpara obligatiuni guvernamentale de la investori privati, respectiv de a pune la dispozitia bancilor sau guvernelor din uniunea monetara linii de creditare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri