Fondul Monetar International (FMI) ar putea avea nevoie de resurse financiare suplimentare pentru a putea avea forta suficienta sa ajute statele care se confrunta cu dificultati privind balanta de plati, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, citat de Reuters.
"Nu este foarte departe momentul in care vom fi probabil nevoiti sa analizam aceasta chestiune", a spus Lagarde, potrivit Mediafax.

Totodata, Lagarde a avertizat ca intrarea SUA in incetare de plati sau retrogradarea ratingului statului american ar reprezenta "un eveniment foarte serios". Consecintele unei astfel de situatii nu s-ar opri la granitele SUA si s-ar intinde la nivel mondial, a spus directorul FMI.

Termenul limita pana la care guvernul american mai are dreptul sa se imprumute, 2 august, se apropie, dar congresmenii republicani si democrati au refuzat pana in prezent sa ajunga la un compromis pentru majorarea pragului de indatorare, in prezent de 14.300 miliarde de dolari, si in privinta cheltuielilor publice si a impozitelor.

Trezoreria a anuntat anterior ca, daca membrii Congresului nu voteaza ridicarea plafonului datoriei de stat pana la 2 august, guvernul ar putea incepe sa efectueze plati in functie de prioritati, neglijand unele obligatii financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri