O restructurare noua si mai ampla a datoriilor Greciei este probabila in urmatorii doi ani, a declarat un oficial al agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), adaugand ca retrogradarea statului elen, din nou, este "destul de certa", transmite Reuters, preluat de Mediafax.
"Ratingul are perspectiva negativa, asa ca suntem destul de siguri ca va fi revuizuit negativ, deoarece acum se afla pe masa o restructurare concreta a datoriei", a spus seful diviziei S&P pentru ratinguri suverane, David Beers, intr-un interviu pentru postul de televiziune CNBC.

Grecia a devenit in iunie tara cu cel mai scazut rating S&P din lume, dupa o retrogradare cu opt trepte.

"Ne-am mai exprimat opinia ca orice restructurare a datoriei Greciei pe termen scurt nu ar reprezenta, probabil, sfarsitul. Ar putea avea loc o alta restructurare masiva in viitor", a spus Beers.

Intrebat cand ar putea avea loc aceasta restructurare, analistul S&P a raspuns: "Depinde partial de politicienii eleni. Dar nu ne-ar surprinde daca o a doua restructurare ar trebui analizata in urmatorii ani".

Liderii din zona euro au convenit, saptamana trecuta, asupra unui amplu pachet de ajutor financiar pentru Grecia, care include o preschimbare a obligatiunilor detinute de banci, asiguratori si alti investitori privati. Creditorii vor accepta o pierdere de 21% pentru plasamentele in titluri elene, parte a unei contributii de 37 miliarde de euro, pe parcursul a trei ani, la sustinerea Greciei.

Moody's a retrogradat, luni, ratingul Greciei cu trei trepte, la "Ca", cu numai o treapta peste incapacitate de plata, pentru a reflecta pierderea implicata de propunerea privind preschimbarea obligatiunilor.

S&P si Fitch atribuie Greciei rating "CCC", aproximativ la acelasi nivel cu Moody's.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri