Guvernul bulgar a scos din rezervele statului 1.800 de tone de combustibil pentru avioane, cantitate suficienta in urmatoarea saptamana, dupa ce singura rafinarie din tara a inceput procedurile de oprire ca urmare divergentelor legate de taxe dintre autoritati si proprietar, grupul rus Lukoil, informeza Mediafax.
Combustibilul este destinat aeroporturilor din orasele Varna si Burgas, de pe coasta Marii Negre, unde sezonul turistic se afla in perioada de varf, potrivit Ministerului Economiei de la Sofia, citat de Novinite.

Rafinaria Neftochim a inceput miercuri sa reduca cantitatea de titei procesat, pentru a putea opri productia, dupa ce autoritatile vamale i-au ridicat licentele pentru depozite.

Decizia autoritatilor a fost motivata de esecul grupului rus de a instala anumite echipamente electronice la rafinarie, potrivit prevederilor legii.

Totodata, Lukoil a anuntat ca opreste livrarile de motorina catre compania de cai ferate.

Directorul general al Lukoil Bulgaria, Valentin Zlatev, a fost descris deseori drept "conducatorul din umbra al tarii" si "oligarhul care trage sforile guvernului", noteaza Novinite.

Seful diviziei bulgare a grupului Lukoil este suspectat a fi "omul din spatele premierului Boiko Borisov".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri