Banca britanica HSBC, cea mai mare institutie de credit din Europa, intentioneaza sa desfiinteze 30.000 de locuri de munca pana in 2013, circa 10% din total, pentru a-si reduce costurile, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.
Costurile au crescut in primele sase luni la 57,5% din venituri, de la 50,9% in urma cu un an, a anuntat banca. Procentajul depaseste tinta de eficienta, stabilita la 48-52%.

"Piata va interpreta, probabil, reducerile de posturi intr-un mod pozitiv. HSBC are nevoie sa-si pastreze costurile sub control", a afirmat Neil Smith, analist la WestLB Londra.

HSBC desfiinteaza locuri de munca si inchide birouri pentru a diminua costurile cu pana la 3,5 miliarde de dolari in urmatorii doi ani, in contextul pregatirilor pentru reguli mai stricte referitoare la capital si al avansului accelerat al salariilor in economiile cu dezvoltare rapida. Banca a renuntat, deja, la 5.000 de posturi, a anuntat, luni, directorul general, Stuart Gulliver.

Profitul net obtinut de banca in prima jumatate a anului a urcat cu 36%, de la 6,76 miliarde de dolari in primul semestru al anului trecut la 9,22 miliarde de dolari. Rezultatul a depasit estimarile analistilor, privind un profit de 7,82 miliarde de dolari.

HSBC a anuntat recent ca va vinde 195 de filiale din Statele Unite catre First Niagara Financial, pentru circa un miliard de dolari, si ca va inchide alte 13 din cele 470 unitati pe care le opera pe piata americana.

Sursa imagine: sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri