Moody's a avertizat luni Statele Unite ca ar putea reduce ratingul tarii pana in 2013 daca perspectivele fiscale si economice se vor inrautati semnificativ, dar a precizat ca "exista potential" pentru un nou acord la Washington in vederea reducerii deficitului inainte de acest termen, scrie Mediafax.
Moody's arata, intr-un comunicat, ca decizia de a reconfirma pe 2 august ratingul de top al SUA a fost conditionata de identificarea, de catre guvernul american, a unor noi posibilitati de reducere a deficitului bugetar, transmite Reuters.

Pietele americane nu au avut inca ocazia sa reactioneze dupa ce Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul SUA cu o treapta, de la AAA la AA+, decizie anuntata vineri seara, dupa inchiderea burselor.

Moody's noteaza ca Washingtonul are mult de lucru pentru a gasi masuri suplimentare de reducere a deficitului bugetar si a-si pastra ratingul Aaa, insa considera ca un acord pe scena politica americana "nu este imposibil" inainte de 2013.

Totusi, Moody's avertizeaza ca disciplina fiscala nu trebuie sa slabeasca in urmatoarele luni, iar conditiile economice nu trebuie sa se deterioreze semnificativ.

S&P a retrogradat SUA deoarece acordul aprobat pe 2 august in Congres de reducere a deficitului bugetar cu 2.100 miliarde de dolari in zece ani si de ridicare a plafonului datoriei de stat a prevazut masuri sub asteptarile agentiei. Pe de alta parte, Moody's pare dispusa sa dea mai mult timp guvernului american sa-si rezolve problemele fiscale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri