Grupul american Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, ar putea face oferta pentru preluarea retelei de magazine din Brazilia a Carrefour, au declarat surse apropiate situatiei, divizia fiind evaluata de analisti la circa sapte miliarde de euro, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Planurile sunt intr-o faza initiala, iar Wal-Mart s-ar putea decide sa nu depuna nicio oferta, au spus sursele. Grupul american a anuntat Carrefour in privinta interesului pentru operatiunile din Brazilia, insa, cele doua parti nu se afla in discutii formale, a adaugat una din sursele citate.

Wal-Mart a negociat achizitia diviziei grupului francez in urma cu doi ani, insa interesul a reaparut in ultimele saptamani dupa ce Carrefour a renuntat la un plan de a fuziona operatiunile din Brazilia cu cele ale Cia. Brasileira de Distribuicao Grupo Pao de Acucar.

Reteaua de magazine Carrefour din Brazilia ar putea valora sapte miliarde de euro, considera Niamh McSherry, analist la Berenberg Bank Londra.

"Nu m-ar surprinde daca Wal-Mart ar analiza afacerile. Totusi, pretul este cheia si cred ca ar fi dificil pentru Carrefour sa obtina un pret care sa multumeasca actionarii", a spus McSherry.

Interesul Wal-Mart ar putea viza toate operatiunile Carrefour din America Latina, inclusiv cele din Columbia si Argentina, au spus doua surse. Grupul american analizeaza activele si modul in care acestea s-ar potrivi cu propriile afaceri.

Un reprezentant al Wal-Mart a declarat ca grupul nu comenteaza zvonuri sau speculatii, in timp ce un purtator de cuvant al Carrefour a afirmat ca retailerul francez considera Brazilia drept o "piata strategica".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri