Cresterea economica a Germaniei se va accelera in lunile urmatoare, dupa evolutia slaba din trimestrul al doilea, cauzata de exporturile si constructiile sub asteptari, potrivit Ministerului Economiei de la Berlin, citat de Reuters.
"In trimestrul al doilea am avut o normalizare a economiei, conform asteptarilor, dar mai ales o corectie in sectorul constructiilor. Economia Germaniei ar trebui sa se aseze pe o traiectorie de crestere mai uniforma, dupa perioada de recuperare rapida", se arata intr-un raport lunar al institutiei.

Autoritatile au anuntat, marti, ca Produsul Intern Brut a crescut cu numai 0,1% in trimestrul al doilea, dupa un avans de 1,3% in primele trei luni ale anului, informeaza Mediafax.

Incetinirea celei mai mari economii europene a avut un impact la nivelul intregii zone euro, amplificand temerile ca o scadere pe termen lung ar putea ingreuna eforturile de rezolvare a crizei datoriilor suverane.

"Climatul economic global a devenit mai dificil. Din aceasta cauza, exporturile au afectat cresterea PIB in trimestrul al doilea. Cererea interna a contribuit insa la crestere, chiar daca s-a inregistrat un usor declin al consumului privat, ca urmare a majorarii pretului la energie", potrivit raportului.

Alti factori care au condus la reducerea consumului privat au fost criza din zona euro si epidemia de E.Coli.

Germania a fost una dintre tarile industrializate cu cea mai buna evolutie dupa criza din 2008, iar o incetinire a economiei germane ar avea efecte si in alte state din zona euro, noteaza Reuters.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri