Numarul noilor cereri de somaj din Statele Unite a crescut neasteptat saptamana trecuta, datele furnizand noi dovezi privind problemele de pe piata muncii cu numai cateva ore inainte ca presedintele SUA, Barack Obama, sa sustina un discurs in fata Congresului, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Principalii indiciai burselor americane au fost influentati negativ de datele privind piata muncii in perioada de pretranzactionare, inainte de deschiderea bursei.

Aplicatiile pentru ajutoare de somaj au urcat la 414.000 in saptamana incheiata pe 3 septembrie, dupa 412.000 de cereri in saptamana anterioara, a anuntat, joi, Departamentul Muncii. Analistii de pe Wall Street se asteptau la un declin pana la 405.000 de noi aplicatii.

Cu exceptia unei saptamani la inceputul lui august, numarul cererilor pentru somaj s-a mentinut peste 400.000 din prima parte a lunii aprilie. Departamentul Muncii a afirmat ca nu exista un efect sesizabil asupra datelor al recentelor uragane si furtuni care au afectat SUA.

Media ultimelor patru saptamani, care elimina volatilitatea, a urcat la 414.750 de cereri, de la 411.000 in saptamana anterioara.

Cresterea numarului de locuri de munca din SUA s-a oprit in august si pune presiune pe Rezerva Federala sa relaxeze, in continuare, politica monetara la sedinta programata pentru aceasta luna.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri