Grupul rus Lukoil va construi in colaborare cu compania franceza Tecnip cea mai mare rafinarie din estul Europei, la sediul actualei unitati de rafinare Neftochim din Burgas, Bulgaria, transmite Novinite.
Lukoil, cea mai mare companie petroliera privata din Rusia, intentioneaza sa investeasca in urmatorii zece ani circa 25 de miliarde de dolari in unitati de procesare a petrolului, in Rusia si in strainatate, a declarat presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, informeaza Mediafax.

Contractul cu Tecnip va fi semnat la sfarsitul lunii septembrie.

"Tecnip va avea obligatia sa construiasca instalatia de rafinare in termen de 35 de luni. Unitatea va fi cea mai buna rafinarile din Estul Europei", a declarat presedintele Lukoil, Vagit Alekperov.

Lukoil Neftochim, singura rafinarile operationala din Bulgaria, are o capacitate anuala de procesare de 9,8 milioane tone de petrol.

In 2010, rafinaria a procesat 5,95 milioane tone de titei.

Lukoil detine in total 10 rafinarii, dintre care jumatate in Rusia. Capacitatea totala de rafinare a grupului Lukoil a fost anul trecut de 66 milioane de tone.

Licenta de operare a rafinariei din Burgas a fost revocata la sfarsitul lui iulie, pentru ca nu au fost instalate pana la termenul limita echipamente electronice de masurare.

Punerea in practica a suspendarii licentei a fost oprita printr-o decizie a unui tribunal administrativ din Sofia, iar rafinaria si-a reluat activitatea.

Decizia acestui tribunal nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea Administrativa Suprema.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri