Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Germania, va opri constructia de reactoare nucleare, dupa ce Germania a luat decizia sa renunte la energia atomica, si se va concentra in schimb pe energia regenerabila, transmite AFP.
Grupul va renunta la planurile de a coopera cu Rosatom din Rusia in domeniul reactoarelor, a declarat directorul general ale Siemens, Peter Loescher, publicatiei germane Der Spiegel, informeaza Mediafax.

Comentariile sale au fost confirmate de Siemens.

Retragerea din sectorul nuclear nu va avea implicatii financiare, a precizat purtatorul de cuvant al grupului, Alfons Benzinger.

Siemens a restrans treptat operatiunile in sectorul nuclear, in ultimii ani, dupa ce a contribuit la constructia unora dintre cele mai mari reactoare din lume, in ultima parte a secolului trecut.

Grupul se dezvolta in domeniul surselor de energie regenerabila, precum turbinele eoliene si panourile solare, dar va continua sa construiasca turbine cu abur, care pot fi folosite atat la centralele energetice conventionale cat si la cele nucleare, a aratat Benzinger.

Siemens fabrica produse precum trenuri de mare viteza, scanere medicale si echipamente industriale automatizate.

Divizia energetica este a doua ca marime a grupului, in functie de venituri, care au fost de 6,77 miliarde de euro in trimestrul al doilea.

Utilizarea energiei nucleare a fost pusa in discutie in ultimele luni, la nivel mondial, dupa dezastrul produs la centrale japoneza Fukushima de cutremurul si valul tsunami din 11 martie.

Germania, cea mai mare economie din Europa, a decis sa renunte integral la energia nucleara, in urmatorul deceniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri