Incepand cu data de 1 februarie 2012, Bernard Fontana, in acest moment CEO al companiei Aperam, desprinsa recent din grupul ArcelorMittal, isi va asuma pozitia de CEO al Holcim Ltd. El il va inlocui pe actualul CEO, Markus Akermann, care va atinge in ianuarie 2012 varsta pensionarii.
Markus Akermann, 64 de ani, care a ocupat pozitia de CEO al Holcim Ltd din 2002, va atinge varsta pensionarii in ianuarie 2012.

Prin urmare, Consiliul de Administratie l-a numit ca successor la pozitia de CEO pe Bernard Fontana, acesta urmand sa preia functia din luna februarie 2012. Consiliul a avut in vedere alegerea unui lider in afaceri cu experienta in mediul international, intr-un sector comparabil cu cel al materialelor de constructii, care va completa in mod ideal actualul Comitet Executiv.

Bernard Fontana, de nationalitate franceza, detine o diploma in inginerie de la “Ecole Polytechnique” si la ”Ecole Nationale Supérieure des Techniques Avancées” din Paris.

Cariera sa a început in cadrul Grupului SNPE, in Franta. In 1998 a fost numit sef al operatiunilor in SUA, iar in perioada 2001-2004 a fost membru al Comitetului Executiv. La scurt timp dupa venirea la ArcelorMittal, in 2004, el a preluat functiile de HR, IT si dezvoltarea business-ului la Flat Carbon. Intre 2006 si 2007 a fost membru al Comitetului de Management al ArcelorMittal, avand ca responsabilitate Unitatea Automobilistica Internationala. In calitatea sa de membru al Comitetului de Management al grupului, el a fost ulterior responsabil de resursele umane si de alianta cu Nippon Steel.

Din 2010, Bernard Fontana a fost numit CEO al Aperam, o companie stabilita la Luxemburg, care s-a desprins din ArcelorMittal in toamna anului 2010. Compania nou formata produce otel de inalta calitate in Europa si nu numai. Aperam genereaza vanzari de aproximativ 6,5 miliarde USD si are circa 10.000 de angajati.

Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri