Efectul daunelor din prima jumatate a anului au generat cresteri de preturi de pana la 10% pe liniile de asigurare a proprietatilor cu acoperire pentru riscurile catastrofale, conform raportului Marsh, "Piata de asigurari in trimestrul trei 2011".
In timp ce riscurile catastrofale intampina o reticenta pe piata, scaderile de preturi pe alte linii de asigurare au sustinut stabilitatea pietei in ultimele trei luni. Astfel, in ciuda daunelor majore platite de asiguratori, acestia ofera prime competitive dar prudente.

“Pe mai toate liniile de asigurare, companiile au oferit prime competitive si si-au mentinut apetitul sanatos pentru castigarea de noi clienti. Cu toate ca primele sunt relative stabile, au fost oferite reduceri pe mai multe linii. Capacitatea de acoperire a riscului prin asigurare ramane foarte ridicata, dar este ceva mai dificila in zonele afectate de daunalitate mare”, a declarat Dean Klisura, seful diviziei de risc al Marsh.

Efectul daunelor din prima jumatate a anului au generat cresteri de preturi de pana la 10% pe liniile de asigurare a proprietatilor cu acoperire pentru riscurile catastrofale. Astfel, programele de asigurare pentru companii vor fi reinoite cu costuri crescute.

In Japonia, primele si-au continuat cresterea. Programele de asigurare japoneze care au inregistrat daune s-au confruntat cu cresteri de costuri de pana la 50 de puncte procentuale. Programele care nu au inregistrat daune s-au confruntat, de asemenea, cu cresteri de pana la 20%. In Australia, unde s-au inregistrat daune din cauza inundatiilor masive de la inceputul anului, cresteri ale primelor de asigurare cu 5% au fost destul de comune in mai toate zonele tarii.

La nivel global, asigurarile de accidente si-au mentinut preturile sau au inregistrat scaderi minore. Spre exemplu, acest segment in America de Nord a fost stabil. Asigurarile de raspunderi au inregistrat scaderi in mai toate zonele globului. Asigurarile de raspundere manageriala (D&O) au scazut, ca pret, pe mai toate pietele lumii. Singura exceptie notabila fiind China. Asigurarile de raspundere aferente institutiilor financiare s-au ieftinit in mai toate zonele lumii.

Raportul Marsh mai identifica criza din zona Euro drept o noua sursa de risc pentru asiguratori si reasiguratori.

Descarcati raportul aici.

Broker de asigurari si consultant de risc, Marsh, este parte a Marsh & McLennan Companies, din grup mai facand parte si Guy Carpenter, specialist in risc si reasigurari; Mercer, furnizor de servicii si consultanta HR; si Oliver Wyman, consultanti de managemenet. Grupul este listat (simbolul: MMC) pe bursele din New York, Chicago si Londra.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri