Autoritatile belgiene cred ca Mittal are nevoie de banii Arcelor pentru a-si moderniza uzinele
Data fiind opozitia ferma a celui de-al doilea gigant mondial al otelului, Arcelor, fata de preluarea sa de catre colosul indian Mittal Steel, directorul acestuia din urma, Lakshmi Mittal, recurge la argumente dintre cele mai diferite pentru a convinge ca oferta sa de a cumpara Arcelor, punand astfel bazele unei viitoare piete globale a otelului, este cea mai buna. Tinta imediata este convingerea unuia din coproprietarii Arcelor, Guvernul belgian, sa accepte oferta grupului indian.

La sfarsitul saptamanii trecute, Didier Seeuws, purtatorul de cuvant al Guvernului belgian, citat de Reuters, a anuntat angajarea bancii de investitii Lazard Freres pentru a evalua oferta grupului siderurgic Mittal Steel in vederea preluarii Arcelor. In timp ce alte state vecine si-au declarat opozitia fata de oferta, de teama reducerii locurilor de munca la Arcelor, autoritatile belgiene au adoptat o pozitie neutra, preferand sa astepte opiniile consultantilor.

Pentru a-i speria pe europeni, Lakshmi Mittal a declarat pentru saptamanalul "European Voice" ca preluarea Arcelor de catre Mittal Steel va proteja Europa de concurenta firmelor de profil din China. "Daca nu vom avea o companie europeana de mari dimensiuni, nu vom putea sa tinem piept producatorilor si exportatorilor din China. Fuziunea celor doua grupuri inseamna un viitor mai bun, produse mai competitive, investitii mai ridicate, fara reducerea locurilor de munca", a spus Mittal.

Ministrul indian al Industriei si Comertului, Kamal Nath, a acuzat, intr-un interviu acordat cotidianului britanic "The Financial Times", Guvernele europene de reactii rasiste fata de demersul lui Mittal Steel de a cumpara Arcelor. "Mittal are nevoie de banii nostri pentru a-si moderniza uzinele", a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului francez "Le Monde", directorul Arcelor, Guy Doll. "Mittal Steel, releva el, nu are un plan industrial, iar declaratiile sale referitoare la furnalele Arcelor de la Liege, pe care noi avem intentia sa le inchidem, sunt revelatoare in acest sens, practic ii decredibilizeaza demersul", si nimeni nu poate crede ca este competitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri