Europa are nevoie de pana la 200 miliarde euro pentru a-si recapitaliza bancile si a recastiga increderea investitorilor, iar masura ar trebui derulata pe intregul continent, si nu decalat, a declarat pentru Reuters directorul Departamentului European al FMI, Antonio Borges.
"Vorbim despre cifre cuprinse intre 100 miliarde euro si 200 miliarde euro, ceea ce este dupa parerea noastra este foarte putin, raportat la marimea pietelor europene de capital si la noile resursele ale Fondului European de Stabilitate Financiara", a afirmat oficialul, citat de Mediafax.

Borges a adaugat ca FMI va participa cu siguranta la cel de-al doilea program de finantare externa a Greciei, daca oficialii fondului vor fi multumiti de strategia guvernului elen privind reducerea deficitului bugetar si datoriei de stat.

"Daca va exista un al doilea program pentru Grecia, dupa cum se anticipeaza, cred ca FMI va participa cu siguranta, cu conditia sa ramanem convinsi ca Grecia merge in directia corecta si ca pot fi implementate masurile necesare, iar datoria poate deveni sustenabila", a aratat el.

Ministrii Finantelor din Uniunea Europeana au convenit marti, la Luxembourg, sa sprijine bancile afectate de criza datoriilor de stat.

Guvernele din Franta si Belgia au anuntat marti ca vor interveni pentru salvarea bancii franco-belgiene Dexia de la faliment. Dexia a devenit astfel primul grup financiar european care necesita un "bailout" din fonduri publice in urma crizei datoriilor de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri