Moody's a coborat vineri ratingurile de credit a noua banci portugheze, inclusiv Banco Comercial Portugues (BCP), prezenta si in Romania, al carei calificativ a fost redus de la Ba2 la B1, in urma retrogradarii Portugaliei in luna iulie la Ba2, scrie Mediafax.
Agentia de rating apreciaza ca riscurile asociate activelor celor noua banci au crescut, din cauza expunerii ridicate pe datoria de stat a Portugaliei, se arata intr-un comunicat al Moody's.
Totodata, un alt factor care a contribuit la decizie este aprecierea Moody's ca bancile portugheze ar putea inregistra o deteriorare a activelor din cauza perspectivelor economice nefavorabile si masurilor de austeritate.

In plus, lichiditatea bancilor este afectata de accesul dificil la finantare de pe piata interbancara, se mai spune in comunicat.

Reducerea ratingului BCP de la Ba2 la B1 reflecta profilul vulnerabil de finantare al bancii, care se bazeaza in mare masura pe fonduri de pe piata interbancara, calitatea "sub medie" a activelor de pe piata locala, expunerea pe Grecia din cauza subsidiarei elene, dar si profitabilitatea slaba, care ii limiteaza flexibilitatea financiara, noteaza Moody's.

BCP este prezenta in Romania prin subsidiara Millennium Bank, care avea la finele primului semestru un sold brut al creditelor de 357 milioane euro si depozite de 248 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri