Vanzarile de retail din SUA au inregistrat in septembrie cea mai rapida crestere din ultimele sapte luni, de 1,1% fata de august, dupa ce consumatorii au depasit unele temeri legate de declinul burselor si impasurile politice, oferind un nou impuls recuperarii economice, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Evolutia din septembrie a fost sustinuta de vanzarile puternice pe piata auto, potrivit datelor prezentate, vineri, de Departamentul Comertului.

Cresterea a depasit estimarea de 0,7% prezentata de analistii consultati de Reuters. In plus, avansul anuntat luna trecuta pentru august a fost revizuit in urcare la 0,3%.

Cheltuielile de consum reprezinta doua treimi din activitatea economica din SUA, iar datele Departamentului Comertului sugereaza ca avansul PIB la sfarsitul trimestrului al treilea ar putea fi mai mare decat se anticipa.

Fara piata auto, vanzarile au urcat cu 0,6% in septembrie, peste asteptarile de 0,3%.

Increderea consumatorilor a revenit usor in septembrie, dupa ce a coborat in august la minimul a peste trei decenii. Increderea a scazut puternic in timpul verii, cand conflictul dintre politicienii americani privind cresterea plafonului de indatotrare a SUA a lovit cotatiile actiunilor si a impins cea mai mare economie a lumii aproape de intrarea in incetare de plati. Chiar si dupa imbunatatirea din septemebrie, increderea consumatorilor americani ramane la cel mai coborat nivel din 1980.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri