Guvernul Statelor Unite a inregistrat un deficit bugetar de 1.300 miliarde de dolari in anul fiscal 2011, reprezentand 8,7% din Produsul Intern Brut, indicatorul depasind 1.000 de miliarde de dolari pentru cel de-al treilea an consecutiv, transmite Bloomberg.
Deficitul din anul fiscal incheiat la 30 septembrie este al doilea din istorie, dupa cel din 2009, de 1.420 miliarde de dolari, respectiv 10% din PIB, cel mai ridicat din 1945, scrie Mediafax.

In anul fiscal 2010, SUA a inregistrat un deficit de 1.290 miliarde de dolari al bugetului federal, reprezentand 9% din PIB.

Deficitul federal din luna septembrie a crescut la 64,6 miliarde de dolari, de la 34,6 miliarde de dolari in aceeasi luna a anului trecut.

"E multa cerneala rosie pe bilantul guvernului, iar Congresul pare ca nu are idee cum ar putea s-o faca sa dispara", a aratat economistul sef al Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ New York, Chris Rupkey.

Administratia SUA a delegat in august un comitet de 12 membri, care functioneaza sub autoritatea Congresului, sa gaseasca metode de economisire a 1.500 miliarde de dolari la bugetul federal in urmatorii zece ani. Masura face parte din acordul de ridicare a plafonului datoriei de stat incheiat in august.

Daca Congresul nu va reactiona la recomandarile comitetului pana pe 23 decembrie, acordul prevede declansarea unor "taieri" automate.

Sedintele comitetului s-au concentrat pana acum pe reducerea cheltuielilor in sectoare care reprezinta insumat 12% din bugetul federal, potrivit unor surse apropiate Congresului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri