Bursele europene sunt in scadere joi, 20 octombrie, pentru cea de-a treia sedinta consecutiv, din cauza divergentelor dintre liderii zonei euro privind solutia la criza datoriilor de stat, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.
Indicele Stoxx Europe 600 al pietelor europene a coborat cu 1,4%, insa este in urcare cu 8,7% de la minimul acestui an, atins pe 22 septembrie, datorita sperantelor ca guvernele europene vor gasi o solutie la criza datoriilor de stat.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a coborat joi cu 2%, iar indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in scadere cu 1%.

La New York, indicele Dow Jones a inchis miercuri in scadere cu 0,65%, S&P 500 a pierdut 1,28%, iar Nasdaq Composite s-a retras cu peste 2%. Indicii futures pe bursa americana sunt in scadere joi.

Akzo Nobel, cel mai mare producator de vopsele din lume, a pierdut 2% din valoare dupa ce rezultatele companiei au ratat estimarile analistilor.

Titlurile Actelion, cea mai mare companie de biotehnologie din Europa, a scazut cu 7,4% dupa ce a anuntat ca anticipeaza scaderea vanzarilor de medicamente anul viitor.

Actiunile Schneider Electric, cel mai mare producator de echipamente de retea de tensiune joasa si medie, au coborat cu 7,5% dupa ce compania a redus tinta de profit pentru acest an.

Liderii europeni se vor reuni duminica la Bruxelles pentru a discuta un plan de solutionare a crizei datoriilor de stat din zona euro. Principalele divergente care intarzie incheierea unui acord vizeaza rolul Bancii Centrale Europene intr-un eventual program anti-criza.

In timp ce cancelarul german Angela Merkel a incercat in aceasta saptamana sa reduca asteptarile lumii ca summit-ul de duminica va aduce o solutie definitiva la criza, ministrii Finantelor si guvernatorii bancilor centrale din statele G20, reuniti saptamana trecuta la Paris, au cerut Europei sa prezinte un plan pana la reuniunea din 23 octombrie.

Premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, presedintele grupului ministrilor de Finante din zona euro, a declarat ca o reuniune informala a liderilor europeni care a avut loc noaptea trecuta la Frankfurt nu a condus la rezolvarea divergentelor.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a zburat miercuri seara la Frankfurt pentru o intalnire cu Merkel, presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, si directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

Premierul grec, George Papandreou, a castigat miercuri seara un vot preliminar pe noile masuri de austeritate convenite cu institutiile financiare internationale. Votul final pe pachetul legislativ va avea loc joi. Masurile cuprind cresterea taxelor, reducerea pensiilor si salariilor din sistemul public si concedierea a 30.000 de bugetari. Papandreou a avut miercuri seara o majoritate de numai 154 voturi din cele 300 de locuri ale parlamentului.

Federal Reserve, banca centrala a SUA, a prezentat miercuri "Cartea Bej", un sondaj al increderii in economie. Sondajul indica un grad mai ridicat de incertitudine in randul companiilor, desi cresterea economica s-a mentinut in septembrie.

Departamentul pentru Munca din SUA va prezenta joi un raport privind evolutia cererilor initiale de somaj de saptamana trecuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri