Al doilea mare operator France Telecom a prezentat un plan de accelerare a procesului de restructurare, care include renuntarea la 17.000 de angajati, reprezentand circa 8-10 la suta. Anuntul a fost insotit si de precizarea ca, anul trecut, profiturile companiei din activitatile de baza au crescut cu 2,8%, transmite Reuters. Din cele 17.000 posturi ce vor fi desfiintate, 16.000 sunt in Franta si doar 1.000 in strainatate.

Comunicatul companiei preciza ieri ca profitul obtinut anul trecut, inainte de deducerea taxelor, a dobanzilor, deprecierilor si amortizarilor (EBITDA), a fost de 18,42 de miliarde de euro (21,89 miliarde dolari), fata de 17,92 de miliarde de euro in 2004, dar usor mai mic decat previziunile analistilor intervievati de Reuters, de 18,46 de miliarde de euro.

Pentru 2006, grupul francez prognozeaza un avans de 7% al vanzarilor totale si de 2% al celor calculate in termeni comparabili. Totusi, profitul EBITDA ar putea consemna in acest an o scadere de 1-2%, comparativ cu anul trecut. In ultimele sase luni, cotatia actiunilor France Telecom a pierdut 27% din valoare, din care 14% luna trecuta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri