Mittal Steel, care a starnit o controversa in Europa prin oferta de preluare a producatorului Arcelor, a raportat o scadere a profitului annual, pe fondul cresterii costurilor de productie. Cel mai mare producator mondial de otel, Mittal Steel, a inregistrat anul precedent 2,82 miliarde de euro profit, in comparatie cu 3,94 miliarde de euro in 2004, ceea ce se transpune printr-o scadere de 58%, informeaza BBCNews. Cu toate acestea, in ultimele trei luni ale anului 2005, Mittal a inregistrat o crestere a profitului, comparativ cu perioada similara din 2004, acesta ridicandu-se la 546,15 milioane de euro.

Mittal Steel a facut o oferta de cumpararea a pruducatorului Arcelor, al doilea jucator pe piata mondiala a otelului, fiind dispus sa plateasca 18,73 miliarde de euro. Lakshmi Mittal, directorul colosului indian, a argumentat ca prin aceasta achizitie se va crea un grup competitiv, care va putea sa faca fata concurentei chineze.

Actionarii Arcelor au respins oferta, argumentand prin faptul ca Mittal nu are un plan de afaceri coerent, si ca doreste sa isi mareasca profiturile, directorul Arcelor declarand ca noul proprietar va folosi incasarile Arcelor pentru a isi moderniza uzinele proprii. De asemenea, mai multe state occidentale si-au exprimat ingrijoarea privind parafarea acestei preluari, principala temere fiind reprezentata de disponibilizarile masive pe care Mittal ar putea sa le faca.

Rezultatele financiare aferente anului 2005 ale Arcelor vor fi date publicitatii la finele acestei saptamani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri