Grupul austriac Erste are nevoie de 59 de milioane de euro pentru a ajunge la o rata de adecvare a capitalului de 9% pana la mijlocul anului urmator, prag stabilit prin acord de liderii europeni si considerat adecvat pentru a consolida bancile europene in contextul crizei datoriilor suverane.
Necesarul de capital al Erste este stabilit in functie de criteriile Autoritatii Bancare Europene si rezultatele financiare ale grupului de la mijlocul anului, se arata intr-un comunicat al Erste, potrivit Mediafax.

Expunerile pe datoriile suverane din Spatiul Economic European au fost luate in calcul conform valorii de piata, se arata in comunicat.
Bancile europene vor avea nevoie, in total, de 106 miliarde de euro pentru recapitalizare, astfel incat sa ajunga la nivelul de 9%, potrivit Autoritatii Bancare Europene.

Institutiile de credit din Austria vor necesita recapitalizare de aproape trei miliarde de euro, insa cea mai mare parte este atribuibila Volksbank si este considerata pro-forma. Grupul Volksbank se afla in prezent intr-un proces de restructurare si evaluare a modelului de afaceri, noteaza autoritatea europeana, dupa care Volksbank ar ajunge o institutie de credit cu activitati regionale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri