Majoritatea grecilor au avut o reactie negativa la noul acord european de sustinere financiara a Greciei, intrucat considera ca va afecta suveranitatea tarii, potrivit unui sondaj citat de Reuters.
Astfel, 60% dintre persoanele intervievate cred ca acordul va avea un efect negativ, scrie Mediafax.

Sondajul, publicat de ziarul To Vima, a fost efectuat imediat dupa acordul liderilor din zona euro de acordare a unui nou sprijin financiar de 130 de miliarde de euro Greciei.

Pachetul de sprijin prevede ca bancile, fondurile de pensii si asiguratorii sa accepte o reevaluare in scadere a datoriilor Greciei cu 50%, astfel incat acestea sa ajunga la 120% din PIB pana in 2020.

Datoriile totale ale Greciei, de peste 350 miliarde de euro, vor atinge la sfarsitul acestui an 160% din PIB, potrivit estimarilor.

Circa jumatatea dintre participantii la sondaj considera ca acordul semnat la Bruxelles reprezinta o lovitura pentru suveranitatea Greciei, intrucat confera UE si FMI un control mai mare asupra economiei tarii.

Numai 36% dintre cele 1.009 de persoane intervievate au spus ca acordul este un factor pozitiv.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri