Acordul incheiat de BP cu o divizie a grupului chinez CNOOC pentru vanzarea participatiei la o companie argentiniana pentru 7 miliarde de dolari a cazut, situatia urmand sa afecteze fluxul de numerar al gigantului petrolier si sa impiedice cresterea dividendelor, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
CNOOC, cel mai mare producator offshore de petrol al Chinei, a anuntat duminica seara ca Bridas Energy Holdings, detinuta in proportie de 50% de grupul chinez, a rupt unilateral acordul de preluare a participatiei BP la compania argentiniana de petrol si gaze Pan American Energy. CNOOC nu a oferit alte detalii.

BP sugera in luna octombrie, in raportul financiar pentru trimestrul al treilea, ca va anunta o crestere a dividendului la inceputul anului viitor.

Acordul de vanzare a fost incheiat cu un an in urma, iar BP a aratat luna trecuta ca tranzactia nu este atat de importanta ca atunci pentru fluxul de numerar al companiei.

BP a anuntat intr-un comunicat emis duminica seara ca va restitui catre Bridas Energy avansul de 3,5 miliarde de dolari primit la sfarsitul anului trecut pentru participatia la Pan American.

Fondurile atrase in urma tranzactiei ar fi fost utilizate pentru plata daunelor si a altor obligatii ale BP in urma dezastrului provocat anul trecut de deversarea petroliera din Golful Mexic, cea mai grava din istoria SUA.

Bridas Energy detine deja 40% din actiunile Pan American.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri