Statele Unite ar putea inregistra in trimestrul al patrulea cea mai rapida crestere economica din ultimele 18 luni, analistii imbunatatind prognozele la doar cateva luni dupa ce incetinirea ritmului de dezvoltare a ingrijorat investitorii, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Analistii JP Morgan din New York anticipeaza ca PIB-ul american va avansa cu 3% in ultimele trei luni ale anului, cu 0,5 puncte procentuale peste estimarea anterioara.

Compania Macroeconomic Advisers, din St Louis, si-a imbunatatit prognoza de la 2,9% la 3,2%, iar Morgan Stanley a majorat estimarea de la 3% la 3,5%.

"Datele privind consumul, cheltuielile companiilor si investitiile imobiliale indica o crestere a PIB de 3,3%", a declarat John Hermann, analist la State Street Global Markets in Boston.

La inceputul lunii noiembrie, Hermann, pe locul al doilea in randul analistilor in functie de acuratetea estimarilor, potrivit Bloomberg, anticipa un avans economic de 2,5%.

Joseph LaVorgna, economist sef la Deutsche Bank Securities in New York, a declarat ca nu ar fi surprins ca economia SUA sa urce cu 4% in trimestrul al patrulea, dar a mentinut prognoza la 3%.

La baza noilor estimari se afla cresterea vanzarilor de retail cu 0,5% in octombrie, dupa un avans de 1,1% in luna precedenta. Vanzarile companiilor au crescut, iar stocurile au stagnat. Totodata, numarul autorizatiilor de constructie a crescut luna trecuta la cel mai ridicat nivel inregistrat din martie 2010.

Perspectivele economiei americane dincolo de trimestrul al patrulea detind in mare masura atat de Europa cat si de SUA, a declarat Michael Feroli, economis sef la JP Morgan in Statele Unite.

Presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, a avertizat saptamana trecuta ca Statele Unite nu vor putea evita consecintele unui dezastru in Europa, avand in vedere interconectarea pietelor financiare mondiale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri