Bundesbank, banca centrala a Germaniei, a redus luni prognoza de crestere economica pentru anul viitor la 0,5-1%, de la estimarea anterioara, din luna iunie, de 1,8%, acuzand impactul crizei datoriilor de stat din zona euro asupra exporturilor, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
"Deteriorarea semnificativa a cererii externe, cuplata cu nervozitatea pietelor financiare genereaza un teren mai dificil pentru economia germana in lunile urmatoare", se arata in bueltinul lunar al Bundesbank.

Exista riscuri "grele" pentru prognoza si nu poate fi exclusa o perioada de "slabiciune economica pronuntata" daca criza datoriilor de stat se va agrava, avertizeaza banca centrala germana.

Germania, cea mai mare economie europeana, a inregistrat in trimestrul al treilea o crestere de 0,5% a Produsului Intern Brut fata de perioada aprilie-iunie.

Bundesbank nu a comentat pe marginea prognozei de crestere economica pentru acest an, de 3,1%.
Criza datoriilor de stat determina multe guverne din zona euro sa implementeze masuri tot mai dure de austeritate, afectand astfel cea mai mare piata de export a Germaniei.

Comenzile industriale si productia Germaniei au scazut in septembrie, iar increderea investitorilor a scazut in noiembrie la minimul ultimilor trei ani, potrivit celor mai recenti indicatori.

Banca centrala apreciaza ca o parte din scaderea exporturilor ar putea fi echilibrata de cresterea cererii interne, deoarece veniturile populatiei ar putea creste datorita somajului scazut si conditiilor bune de pe piata muncii.

Bundesbank indeamna statele cu probleme financiar-fiscale din zona euro sa-si repare finantele publice si sa-si reconstruiasca competitivitatea, aspecte "de importanta cruciala".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri