Bancile germane au nevoie de recapitalizari in valoare totala de 9,6 miliarde euro pentru a se incadra in noile reglementari de capital ale Uniunii Europene pana la mijlocul anului viitor, au declarat vineri pentru Reuters surse bancare, scrie Mediafax.
Autoritatea Bancara Europeana revizuieste rezultatele celor mai recente teste de stres efectuate in randul bancilor europene si va anunta saptamana viitoare necesarul de capital pe care trebuie sa-l atraga fiecare institutie de credit, precum si o serie de indrumari.

Estimarile anterioare ale institutiei indicau un necesar de capital de 106 miliarde euro la nivelul UE.

Autoritatea Bancara a hotarat ca marile banci europene trebuie sa ajunga la o rata a capitalului de rang intai de 9% pana la jumatatea anului viitor, desi institutiile de credit au cerut indulgenta.

Publicarea noilor reglementari va avea loc la scurt timp inaintea summit-ului UE din 9 decembrie, considerat de importanta cruciala pentru viitorul zonei euro. Summit-ul ar putea aduce un mult-asteptat plan decisiv anticriza din partea liderilor europeni, care ar reduce presiunile de pe pietele financiare si ar inlesni finantarea bancilor.

Intre timp, bancile europene continua sa vanda active pe plan mondial, pentru a se incadra in noile reglementari.

Industria bancara incearca sa convinga politicienii sa reduca cerintele de capital sau sa deruleze implementarea lor pe o perioada mai indelungata, argumentand ca bancile nu pot sa acopere deficitul de capital si sa continue simultan sa crediteze economia, in conditii deja dificile.

Dintre bancile germane, Commerzbank ar putea fi nevoita sa atraga 5 miliarde euro, au declarat anterior pentru Reuters surse apropiate situatiei, in timp ce Deutsche Bank are nevoie de 2,8 miliarde euro, potrivit unei alte surse.

Marile banci britanice nu trebuie sa atraga capital suplimentar, potrivit Autoritatii Bancare Europene, insa Banca Angliei a cerut joi institutiilor de credit locale sa profite de orice oportunitate de a-si majora capitalul, ca metoda de "asigurare" impotriva unei "crize periculoase" in zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri