Investitorii au platit pentru "privilegiul" de a detine titluri de trezorerie ale Olandei acceptand randamente negative la o licitatie organizata luni, in timp ce pentru cele germane randamentul s-a situat usor peste zero, din cauza temerilor investitorilor privind criza din zona euro,
Cererea pentru titluri olandeze si germane de pana la sase luni a fost foarte ridicata, in pofida randamentelor oferite de stat si a semnalelor ca bursele se asteapta ca liderii politici sa ia masuri mai ample in aceasta saptamana pentru rezvolvrea crizei datoriilor.

Emisiunea de titluri pe sase luni, in valoare de 2,7 miliarde de euro, a Germaniei a avut o cerere de 3,8 ori oferta, chiar daca randamentul a fost de numai 0,0005%.

Pentru o emisiune de peste un miliard de euro, pe trei luni, a Olandei cererea a depasit de sapte ori oferta, la un randament de -0,004%, in timp ce titlurile pe sase luni ale statului olandez au fost stabilite la 0,002%.

"Este o reflexie a cererii pentru plasamente sigure. In esenta, esti pregatit sa platesti pentru privilegiul de a-ti plasa banii in cel mai sigur loc posibil", a declarat Richard McGuire, analist la Rabobank.

Investitorii sunt precauti cu numai cateva zile inaintea unui summit, la sfarsitul saptamanii, de la care investitorii asteapta un plan decisiv pentru rezolvarea crizei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri