Primul-ministru al Marii Britanii, David Cameron, ameninta ca nu va semna niciun nou tratat european daca nu va obtine "garantii" suficiente pentru tara sa, informeaza BBC News online, citat de Mediafax.
Liderul britanic a insistat ca, daca statele din zona euro doresc sa foloseasca "institutiile europene" pentru salvarea monedei unice, vor trebui sa ofere o serie de "garantii" Marii Britanii.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german Angela Merkel au propus modificarea tratatelor europene prin introducerea unor noi reglementari si sanctiuni in zona euro in scopul garantarii stabilitatii financiare pe termen lung.

"Daca statele din zona euro vor avea nevoie de un nou tratat european, atunci in mod clar trebuie sa existe garantii pentru Marea Britanie, iar eu voi insista pentru interesele britanice", a subliniat liderul de la Londra, explicand ca va merge la summitul UE pentru "promovarea si apararea intereselor britanice".

Sursa foto: Topnews.net.nz
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri