Premierul britanic David Cameron a justificat la Bruxelles refuzul sau de modificare a tratatului UE, vorbind despre o "decizie dificila dar buna", deoarece intersul Marii Britanii nu era protejat, relateaza AFP.
"Daca nu poti obtine siguranta in interiorul tratatului, este mai bine sa ramai in afara", a apreciat premierul in cadrul unei conferinte de presa la incheierea primei zile a summitului de la Bruxelles.

"Ce a iesit nu este in interesul Marii Britanii, prin urmare, nu am acceptat. (...) Nu puteam sa prezint acest nou tratat Parlamentului nostru", a continuat Cameron, citat de Mediafax.

El a apreciat ca "interesele britanice in cadrul UE", cum ar fi libertatea schimburilor, deschiderea pietelor ar trebui protejate.

In urma unei dispute, Marea Britanie a refuzat sa participe la revizuirea tratatului european, pentru consolidarea disciplinei bugetare a zonei euro.

Londra a amenintat ca va recurge la dreptul sau de veto si va cere concesii din partea partenerilor in special in ceea ce priveste supravegherea sectorului financiar. Aceste cereri au fost considerate excesive, chiar inacceptabile in cadrul UE.

"Daca am accepta o derogare pentru Marea Britanie, ar insemna o punere la indoiala in opinia noastra (...) a unei mari parti din activitatea depusa in serviciul unei reglementari a finantelor, o reglementare necesara", a subliniat presedintele francez Nicolas Sarkozy, in cadrul unei conferinte de presa.

La randul sau, Cameron a urat "succes" zonei euro pentru "a-si rezolva problemele", facand aluzie la acordul incheiat in cursul noptii de joi spre vineri pentru inasprirea disciplinei bugetare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri