Banca centrala din China intentioneaza sa infiinteze un vehicul de investitii de 300 de miliarde de dolari care va opera doua fonduri, unul pentru Statele Unite si un altul pentru Europa, a declarat o sursa apropiata situatiei, citata de Reuters, informeaza Mediafax.
Noul vehicul are rolul sa imbunatateasca utilizarea rezervelor valutare ale Chinei, cele mai mari din lume. Planul de infiintare a acestui vehicul de investitii exista de dinaintea declansarii crizei datoriilor suverane din Europa.

Obiectivul este efectuarea unor investitii mai agresive in strainatate, care sa aduca profituri mai mari, a spus sursa. Informatia a fost confirmata de o a doua sursa, independenta.

Vehiculul de investitii va fi afiliat Administratiei de stat pentru valuta, departament al bancii centrale insarcinat cu managementul zilnic al rezervelor valutare de 3.200 de miliarde de dolari ale Chinei.

Unul dintre fonduri se va numi Hua Mei, sau China-SUA, iar celalalt Hua Ou, sau China-Europa.
Reprezentantii bancii centrale chineze nu au fost disponibili pentru comentarii.

Liderii chinezi au declarat recent ca vor cauta investitii in economia reala din Statele Unite si Europa, in afara de plasamentele in obligatiuni guvernamentale.

Euro s-a apreciat cu 0,6% in urma informatiilor, iar ulterior a fost tranzactionat in crestere cu 0,4%, la 1,3405 dolari pe unitate.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este in crestere cu circa 1%, sustinut atat de acordul liderilor din Uniunea Europeana referitor la integrarea bugetara cat si de informatia din China privind vehiculul de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri