Lehman Brothers Holdings, banca americana al carei faliment a declansat criza financiara mondiala in 2008, se pregateste sa faca o oferta de 1,33 miliarde de dolari pentru un sfert din actiunile companiei de imobiliare Archstone, potrivit Wall Street Journal, preluat de Reuters.
Lehman detine deja 47% din Archstone si vrea sa cumpere alte 26,5% din actiuni, pentru a-l impiedica pe "mogulul" imobiliar Sam Zell sa intre in actionariat, informeaza Mediafax.

Surse apropiate discutiilor au afirmat pentru WSJ ca Lehman incearca sa prezinte o oferta in numerar.

Archstone detine peste 77.000 de apartamente in orase mari din SUA si Europa.

Compania Equity Residential, controlata de Zell, vrea sa preia cu 1,32 miliarde de dolari 26,5% din actiunile Archstone, adica jumatate din participatia controlata de Barclays si Bank of America. Lehman vrea sa blocheze tranzactia, considerand ca pretul este prea mic, momentul este nepotrivit, iar acordul de vanzare cumparare incalca intelegerea celor trei coproprietari ai Archstone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri