Campania electorala din Franta ar puteabolca programul de guvernanta fiscala convenit de liderii UE la summit-ul de saptamana trecuta, a avertizat ministrul francez al bugetului, Valerie Pecresse, care considera ca adversarii presedintelui Nicolas Sarkozy ar putea intarzia legislatia necesara.
"Viteza este vitala pentru a restaura increderea. Franta trebuie sa dea un exemplu. A fost la originile acestui tratat alaturi de Germania si ar fi paradoxal daca acordul ar fi blocat timp de trei luni din cauza alegerilor prezidentiale. Lansez un apel la unitate nationala", a comentat Pecresse la postul de radio Europe 1, informeaza Mediafax.

Francois Hollande, principalul adversar al lui Sarkozy in alegerile din aprilie si mai, se opune propunerii presedintelui de a introduce in constituitie necesitatea unui buget echilibrat, asa-numita "regula de aur".

Hollande, reprezentant al Partidului Socialist, a declarat la randul sau, in urma afirmatiilor lui Pecresse, ca va renegocia acordul incheiat la summit-ul UE daca va castiga presedintia.

Statele UE, cu exceptia Marii Britanii, au convenit la Bruxelles sa incheie un nou tratat pentru consolidarea guvernantei fiscale si coordonarea politicilor economice. Potrivit acordului, echilibrarea bugetului trebuie introdusa in constitutia fiecarui stat care va participa la noul tratat.

Guvernele vor trebui sa implementeze legislatia necesara, dupa ratificarea de catre parlamente.

Fara sprijinul socialistilor, guvernul Sarkozy nu dispune de majoritatea calificata de doua treimi necesara pentru modificarea constitutiei.

Alegerile prezidentiale din Franta vor avea loc anul viitor in doua tururi de scrutin, la finele lunii aprilie si inceputul lunii mai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri