Italia s-a imprumutat cu 7 miliarde euro prin titluri pe un an, reusind sa atraga suma propusa in cadrul licitatiei, la o dobanda in scadere fata de operatiunea similara de acum o luna, datorita programului de austeritate de 30 miliarde euro aprobat recent de guvern, transmite Bloomberg.
Trezoreria de la Roma a vandut titlurile la un randament de 5,952%, in scadere de la 6,087% la licitatia similara de pe 10 octombrie, cand dobanda pe un an a atins maximul ultimilor 14 ani, informeaza Mediafax.

Cererea a fost cu 92% peste nivelul ofertat, fata de plus 99% in noiembrie.

Costurile de imprumut ale Italiei au crescut puternic in ultimele cateva luni, depasind pragul de 7% peste care economistii considera ca datoria tarii devine nesustenabila.

Randamentul obligatiunilor de referinta ale Italiei, cu maturitatea la zece ani, este cotat luni pe piata la 6,57%, dupa ce s-a retras saptamana trecuta sub pragul de 7% datorita optimismului privind summit-ul UE.

Diferenta dintre dobanda de referinta a Italiei si cea platita de Germania pentru imprumuturi pe zece ani este de 4,5 puncte procentuale, fata de 4,21 puncte procentuale la finele saptamanii trecute.

Italia va mai testa pietele miercuri, cu o licitatie de obligatiuni de 3 miliarde euro cu scadenta la cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri