Peste 10.000 de clienti ai bancii suedeze Swedbank si-au retras depozitele de la subsidiara din Letonia, in urma zvonurilor ca institutia de credit se confrunta cu dificultati financiare.
Zvonurile au aparut initial pe retelele sociale, cum ar fi Twitter. In mesaje se arata ca bancomatele bancii din Suedia au fost oprite, ca operatiunile din Estonia au fost inchise si ca directorul executiv al subsidiarei din Letonia a fost arestat, scrie marketwatch.com.

Astfel, duminica peste 10.000 de letoni si-au retras din depozite aproape 20 milioane euro.

Zvonurile privind activitatea Swedbank au aparut in urma cu doua saptamani, cand autoritatile bancare din Letonia au hotarat inchiderea celei de-a zecea banca ca marime din tara – Latvijas Krajbanka. Atunci, clientii bancii nu au avut acces la banii lor zile rand, dupa ce institutia a intrat in lichidare.

Directorul de comunicare al Swedbank, Thomas Backteman, a precizat ca banca nu va intampina probleme de lichiditate din cauza retragerilor masive de depozite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri