Rezerva Federala (Fed) a mentinut marti dobanda de politica monetara aproape de zero si a avertizat ca turbulentele din pietele financiare pun in pericol cresterea economica a SUA, lasand deschisa posibilitatea unor noi masuri de stimulare, informeaza Mediafax.
Fed a caracterizat economia ca fiind intr-o expansiune moderata, in pofida incetinirii ritmului mondial de dezvoltare, dar a adaugat ca somajul se mentine la un nivel ridicat, iar activitatile din sectorul imobiliar sunt reduse.

"Tensiunile de pe pietele financiare internationale continua sa reprezinte riscuri semnificative pentru perspectivele economice", se arata intr-un comunicat al Fed.
Fed a reiterat totodata asteptarile ca inflatia sa se mentina sub sau la nivelul tintit de institutie.

Pentru a doua luna consecutiv, presedintele Fed din Chicago, Charles Evans, a contestat decizia bancii centrale, sustinand adoptarea imediata a unor noi masuri de suplimentare a lichiditatilor din piata pentru sustinerea economiei.

Rezerva Federala a mentinut dobanda cheie aproape de nivelul zero din decembrie 2008 si a cumparat obligatiuni guvernamentale si obligatiuni garantate prin ipoteci in valoare de 2.300 miliarde de dolari, in incercarea de stimulare a economiei.

Statele Unite au inregistrat in trimestrul al treilea o crestere economica de 2%, accelerata de la sub 1% in primul semestru.

Pentru trimestrul al patrulea este anticipat un avans al PIB de peste 3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri