Boeing a castigat un nou contract urias, de 19 miliarde de dolari, urmand sa livreze Southwest Airlines 208 de aeronave din seria 737, aceasta fiind cea mai mare comanda ferma obtinuta vreodata, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Grupul american a semnat in noiembrie cu operatorul de transporturi aeriene Emirates un contract de 18 miliarde de dolari, atunci cel mai mare din istoria companiei, pentru 50 de avioane 777.

Ulterior, grupul Lion Air, cel mai mare operator privat din Indonezia, a semnat cu Boeing o comanda de 230 de avioane 737, estimata potrivit preturilor de lista la 21,7 miliarde de dolari.

Contractul cu Southwest, client traditional al constructorului american de aeronave, include livrarea a 150 de avioane 737 MAX, caracterizate de o eficienta energetica mult superioara generatiilor anterioare datorita unui nou motor.

Noua comanda reflecta cererea tot mai ridicata pentru aeronave care consuma mai putin, transportatorii aerieni jongland cu dificultatile economice din intreaga lume si cu preturile volatile ale carburantilor.

Un director al Boeing a comentat, intr-o conferinta, ca "a venit Craciunul devreme".
Analistii considera ca cei doi mari constructori de aeronave comerciale, Boeing si Airbus, au avut un an bun in principal datorita dezvoltarii de tehnologii de economisire a carburantilor, situatie care ar trebui sa continue si in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri