Miliardarul Paul Allen, cofondatorul Microsoft, vrea sa construiasca un nou tip de avion, care sa functioneze ca rampa de lansare pentru navete spatiale.
Printre alte personalitati care s-au implicat in proiecte asemanatoare se numara Richard Branson (Virgin Group), Jeff Bezos (Amazon) si Elon Musk (PayPal, Tesla Motors).

Compania aeronautica a lui Paul Allen, Stratolaunch Systems, are in vedere construirea celui mai mare avion din lume pentru a lansa nave spatiale in timpul unui zbor, inlocuind sistemul clasic de lansare, conform Scientific American.

Stratolaunch va construi un sistem aerian de lansare care va permite navelor spatiale un acces mai facil la orbita Terrei, cu un grad mai mare de siguranta, mai eficienta din punct de vedere al costurilor, atat pentru transporturile de marfa si echipamente cat si misiunile cu astronauti, a declarat Paul Allen.

Aceasta nu este prima incursiune a lui Paul Allen in domeniul aerospatial. El a mai lucrat cu designerul de nave spatiale, Burt Rutan, la proiectul SpaceShipOne. Compania lui Rutan se va ocupa de constructia aeronavei pentru Stratolaunch.

Burt Rutan a precizat ca lansarea din zbor a navelor va duce la o imbunatatire a performantelor rachetelor cu 5 pana la 10%, argumentand ca orice imbunatatire, cat de mica, este foarte importanta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri