In pofida crizei din Europa si a situatiei nefavorabile la nivel global, economia Germaniei ar trebui sa evite o contractie severa in lunile urmatoare, potrivit unui raport publicat, luni, de Bundesbank, informeaza Mediafax.
O parte a economistilor se asteapta cel putin la un trimestru de contractie in Germania, in contextul declinului cererii de consum la nivel mondial si a impactului crizei datoriilor asupra pietelelor de export din Europa, potrivit Reuters.

Unele sectoare ale economiei s-au dovedit surprinzator de rezistente, chiar daca economistii si institutiile financiare, inclusiv banca centrala, si-au revizuit negativ prognozele, din cauza incetinirii productiei industriale si exporturilor.

"Sectorul constructiilor s-a dovedit a fi foarte robust. Aceeasi situatie este valabila si pentru consumul privat, care a bneficiat de situatia favorabila de pe piata muncii", se arata in raportul Bundesbank.

Recuperarea unor indicatori economici ar putea semnala o incetinire usoara a economiei.

"Comenzile industriale, ajustate sezonier, din octombrie au compensat mai mult decat suficient declinul din luna precedenta. Impreuna cu usoara imbunatatire a increderii in industrie in noiembrie sugereaza ca declinul economiei in lunile de toamna nu ar trebui sa fie prea puternic", a notat Bundesbank.

Productia industriala a depasit asteptarile in octombrie, cu o crestere de 0,8%, dupa declinul puternic din luna anterioara.

La inceputul lunii decembrie, Bundesbank a revizuit in scadere prognoza de crestre economica pentru Germania, de la 1,8% la 0,6%. Guvernul de la Berlin se asteapta la un avans de 1% anul urmator.

Sursa foto: Bundesbank
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri